Ammattilaisille

Terveydenhoitaja/ terveystiedon opettaja, vastaa kyselyyn Kumita-kampanjasta tästä

Väestöliitto toteuttaa nyt viidettä kertaa yläkouluille suunnatun seksuaalivalistuskampanjan Kumita – kun on sen aika. Rahoittaja on sosiaali- ja terveysministeriö.

Vuoden 2018 kampanjan viesti on: ”Tiedäthän miten tärkeä olet?”

Kampanjassa pureudutaan kondomiin ja sen käyttöön liittyviin myytteihin, ennakkoluuloihin ja virheellisiin tietoihin. Kampanjassa kirkastetaan mielikuvaa kondomista tärkeänä luottotavarana, joka kulkee aina mukana ja jota käytetään sitten, kun on sen aika. Kampanja esittelee myös muita nuoria kiinnostavia seksuaaliterveysteemoja ja antaa itsestä huolehtimista vahvistavaa tietoa ja asennekasvatusta muun muassa täällä nettisivuilla ja Instagramissa. Ammattilaisille ja aikuisille tietoa jaetaan myös Facebookissa.

Kondomi jaetaan ensisijaisesti laajan terveystarkastuksen yhteydessä tai vaihtoehtoisesti terveystiedon tunnilla. Tuloksellisinta on, että oppilaalla on mahdollisuus saada sekä opetusta terveystiedon tunnilla, että henkilökohtaista neuvontaa liittyen ehkäisyyn terveydenhoitajan vasaanotolla. Katso alta videot esimerkeistä terveydenhoitajan vastaanotosta ja terveystiedon tunnista.

Terveydenhoitajan vastaanotto

Terveystiedon tunti

 

Lataa kampanjabannerit koulusi nettisivuille

Mikä auttaa nuorta onnistumaan ehkäisyn käytössä?

Miksi nuori ei käytä kondomia tai muuta ehkäisyä?

 

Lisätietoa kampanjasta löydät verkkosivuiltamme: www.kumita.fi tai sähköpostitse: kumita@vaestoliitto.fi. Vastaamme mielellämme tiedusteluihin.