Kumita-kampanja korostaa, että ei ole parempaa ja helpompaa tapaa pysyä suojassa seksitaudeilta ja raskaudelta kuin kondomi. Kaikilla on mahdollisuus ja oikeus hyvään ehkäisyyn, sillä seksuaalioikeudet kuuluvat kaikille.

Miksi kondomia kannattaa käyttää?

Siksi, että olet sen arvoinen! Samoin on kumppanisi. Kukaan ei halua sairastua seksitautiin eikä huomata raskauden alkaneen vahingossa. Kun on käyttänyt kondomia, voi nukkua yönsä hyvin ja hyvä fiilis jatkuu ilman murheita. Ehkäisyn käyttö on hyvän tyypin merkki. Se on merkki siitä, että välität itsestä ja kumppanistasi. Kun haluat tehdä hyvää, käytä kondomia!

Mikä kondomissa on niin ihmeellistä?

Kaikki! Kondomi on ainoa tapa suojatua seksitaudeilta ja ei-toivotuilta raskauksilta yhtäaikaisesti. Kondomia voi käyttää niin emätin- ja anaaliyhdynnässä kuin suuseksissäkin.

Kumeja on monenlaisia ja jokaiselle löytyy sopiva. Niitä on helppo hankkia esimerkiksi huoltoasemalta tai lähikaupasta. Lääkärikäyntiä ja reseptiä ei tarvita, eikä ikärajojakaan ole. Kumin kanssa seksi on nautinnollisempaa, koska ei tarvitse jännittää, että seksistä olisi ikäviä seurauksia.

Tarvitseeko suuseksissä käyttää kondomia?

Kyllä tarvitsee. Vaikka suuseksissä ei voikaan tulla raskaaksi, lähes kaikki seksitaudit voivat tarttua myös suuseksissä. Penis suojataan suuseksissä kondomilla ihan samalla tavalla kuin yhdynnässäkin. Kun suuseksiä annetaan pimpille tai peräaukon seudulle, voi kondomista tehdä suuseksisuojan.

Miksi kondomiin pitäisi tutustua?

Kukaan ei opi pyöräilemäänkään harjoittelematta. Kondomin käyttöä täytyy harjoitella, vaikka ensimmäiseen seksikertaan toisen kanssa olisi vielä pitkä aika. Mitä enemmän treenaa, sitä paremmin sujuu. Jokaisen täytyy harjoitella, sukupuoleen katsomatta. Poika voi kokeilla kumin käyttöä vaikka itsetyydytyksen aikana omaan penikseen. Tyttö voi treenata kortsun käyttöä rullaamalla sen esimerkiksi porkkanan päälle. Pääasia on, että osaat käyttää kumia oikein.

Kondomin käytöstä on tiedettävä ja sen käyttöä on harjoiteltava hyvissä ajoin ennen kuin se on tosielämässä tarpeellista. Harjoittelu tekee mestarin myös kondomin käytössä, ja se on mitä mainioin tapa pitää huolta itsestä ja kumppanista. Kondomi on ainut keino, jolla poika voi ehkäistä, mutta se kuuluu niin tytöille kuin pojille.

Klikkaa tästä avataksesi julisteen pdf-tiedostona.

Etsitkö vielä lisätietoa?