Nuorille

Tiedäthän miten tärkeä olet?

Kumita-kampanja korostaa, että ei ole parempaa ja helpompaa tapaa pysyä suojassa seksitaudeilta ja raskaudelta kuin kondomi. Kaikilla on mahdollisuus ja oikeus hyvään ehkäisyyn!

Miksi kondomia pitää käyttää?

Siksi, että olet sen arvoinen! Samoin on kumppanisi. Kukaan ei halua sairastua seksitautiin eikä huomata raskauden alkaneen vahingossa. Kun on käyttänyt kondomia, voi nukkua yönsä hyvin ja hyvä fiilis jatkuu ilman murheita. Ehkäisyn käyttö on hyvän tyypin merkki. Se on merkki siitä, että välität itsestä ja kumppanistasi. Kun haluat tehdä hyvää, käytä kondomia!

Mikä kondomissa on niin ihmeellistä?

Kaikki! Tytöille ja naisille on olemassa paljon vaihtoehtoja raskauden ehkäisyyn, mutta kumi suojaa sekä taudeilta että ei-toivotulta raskaudelta! Se on lisäksi pojille ja miehille ainoa tapa ehkäistä ei-toivottuja raskauksia ja seksitauteja yhtäaikaisesti! Kumeja on monenlaisia ja jokaiselle löytyy sopiva. Niitä on helppo hankkia esimerkiksi huoltoasemalta tai lähikaupasta. Lääkärikäyntiä ja reseptiä ei tarvita, eikä ikärajojakaan ole. Kumin kanssa seksi on nautinnollisempaa, koska ei tarvitse jännittää seksin ikäviä seurauksia.

Miksi kondomiin pitäisi tutustua?

Kukaan ei opi pyöräilemäänkään harjoittelematta. Kondomin käyttöä täytyy harjoitella, vaikka ensimmäiseen seksikertaan toisen kanssa olisi vielä pitkä aika. Mitä enemmän treenaa, sitä paremmin sujuu. Jokaisen täytyy harjoitella, sukupuoleen katsomatta. Poika voi kokeilla kumin käyttöä vaikka itsetyydytyksen aikana omaan penikseen. Tyttö voi treenata kortsun käyttöä rullaamalla sen esimerkiksi porkkanan päälle. Pääasia on, että osaat käyttää kumia oikein. Katso kondomin käyttöohjeet.

Kasiluokkalainen! Vastaa Kumita-kyselyyn tästä!

 

Kumita_960x578_Nuorille